Ik ben mijn arbeidzame leven begonnen in de (internationale) hotellerie. Na London, Beijing en Amsterdam heb ik jaren een galerie gehad waarin ik Niet-Westerse tribale kunst verkocht.

In 2013 besloot ik mijn hart te volgen en heb ik mij ingeschreven voor de opleiding Fotografische Vormgeving aan de Fotovakschool Amsterdam. Dit was misschien wel de beste beslissing van mijn leven. Mijn jarenlange hobby is nu een passie en manier van kijken naar de wereld om mij heen geworden. Het universum van de fotografie blijkt oneindig.

Op dit punt in mijn ontwikkeling als fotograaf ben ik erg geïnteresseerd in het verbeelden van menselijke verhalen zonder dat de mens hierin fysiek aanwezig is. De mens is alomtegenwoordig in onze wereld. Hij laat overal zijn sporen na, heeft grote invloed op het landschap en de omgeving waarin hij leeft en maakt een grote statement door middel van de materie die hij produceert.

Hierin liggen alle menselijke emoties en gevoelens besloten en aan de hand hiervan zijn mooie verhalen te verbeelden die voorbij gaan aan een oog in oog portret. Mijn voorlopige focus ligt dan ook op het documentair stilleven en de conceptuele product fotografie.

Ik wijs de mens in mijn fotografie niet af ik verschuif alleen de nadruk naar zijn handelen en omgevingsinvloeden om zo zijn verhaal te laten zien.

Floris Kok. Zelfportret