Hieronder in het kort een uitleg over de gebruikte materialen bij de verschillende prijspakketten.

Dibond
Dibond is een composiet materiaal bestaande uit een zwart gekleurde lichte polyethyleenkern en twee stevige externe aluminiumlagen. Deze zijn wit overgelakt met polyester. Dibond is vormvast, UV en vochtbestendig en zeer duurzaam. Het is een ideaal materiaal voor een vlakke visuele presentatie. Het kan gebruikt worden als onderplaat om een fotoprint op te verlijmen of als materiaal om direct op te printen.

Direct op plaat geprint
Printen direct op plaat kan op vele materialen. Ik kies ervoor om dit op 2 mm. dibond te laten doen omdat dit een hoge kwaliteit afdruk geeft met alle voordelen van de dibond plaat zelf (zie boven). Inlijsten van het werk is niet meer nodig en het kan direct worden opgehangen. Deze oplossing is uitermate geschikt voor displays, winkel- en etalage inrichting, presentatie, decoratie etc.

Lambda print
Lambda print wordt ook wel C-print of Profprint genoemd. Net als bij de conventionele methode met een vegrotingskoker in de donkere kamer worden beelden met de Lambda belicht op lichtgevoelig materiaal met drie lasers (rood/groen/blauw). En net als vroeger wordt het belichte materiaal vervolgens ontwikkeld en gefixeerd waardoor een rasterloos resultaat ontstaat. Door de kleurkracht en vloeiende contrastovergangen hebben de fotoafdrukken een zeer natuurlijke uitstraling.

Ophangprofiel
Aan de achterzijde van de dibond plaat komen twee 20 mm. aluminium profielen (boven en onderzijde). Hierdoor komt het beeld los van de muur te staan waardoor het heel mooi presenteert. Gemakkelijk op te hangen en af te nemen.

Plexificeren
Plexificeren is het verlijmen van (in dit geval) een lambda print tussen een laag plexiglas en een dibond plaat. Door te plexificeren krijgt de fotoafdruk een extra dimensie met briljante kleuren, optimaal contrast en dieptewerking. Het door mij aangeboden plexificeren gebeurd met een krasvast materiaal. Voor mij is dit de meest luxe vorm om een print af te werken.

Ik laat al mijn print en afwerking verzorgen door een vakman en begeleid het proces persoonlijk. Van het aanleveren van beeld naar testprint en eindproduct. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u de beste kwaliteit krijgt.